woensdag, juni 22, 2011

DS Lite gerepareerd


Het bovenste scherm van de Nintendo DS Lite van mijn zoon deed het niet meer; het scherm ging niet meer aan. Mmmm. Laten repareren is qua uren en/of materiaal al snel net zo duur als de vervangingswaarde. Maar het ding bij het vuil doen voelt ook zo rot.

Dus even geGoogle-d. En deze instructie gevonden voor het demonteren van een NDS Lite. Waaruit blijkt dat je een Y-schroevedraaier nodig hebt voor het uit elkaar halen, omdat er (ipv de platte of kruiskop) y-schroeven in zitten :-). Ik had geen Y-schroevedraaier, dus die besteld bij DealExtreme.

Het was wat gepiel, omdat je te maken krijgt met veel kleine onderdelen en schroefjes, wegspringende veertjes en constructies waar je met huis-tuin-en-keuken-gereedschap maar nauwelijks bij kunt.

Ik heb vooralsnog alleen de connector van het bovenscherm los gemaakt en weer vast geklikt, en dat lijkt voor het scherm te helpen: dat gaat tot nu toe elke keer dat we de NDS aan zetten, ook keurig aan.

Nu hopen dat we alles weer goed genoeg hebben vast gemaakt en niets anders hebben beschadigd of losse contacten hebben veroorzaakt :-).

Afbeeldingsbron: powergamingparts .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten