zondag, februari 26, 2017

Goedkope bril / cheap glasses

The glasses cost difference
Brillen zijn (waren) best prijzig in Nederland. Ik kocht een bril online bij Zenni Optical . Maar hoe werkt dat nou, online een bril kopen? Dat beschrijf ik hierna, maar bedenk dat er ook andere oplossingen zijn om met minder geld goed zicht te regelen: zo kun je ook denken aan monovisie. (mogelijk wordt dat niet vaak door opticiens aangeraden omdat er minder aan verdiend wordt?). Bedenk wel dat monovisie niet voor iedereen goed werkt, dus het is een kwestie van proberen.  • Kijk eerst eens rond bij Zenni Optical . Vind je dat ze leuke monturen hebben? Voor een goede prijs? Interesse? Lees dan door :-)
  • Als je online een bril wil bestellen, zul je de sterkte van je glazen door moeten geven. Als je al een bril hebt, is er een oogmeting gedaan. Mogelijk heb je dan, b.v. op de bon die je bij bepaalde brillenwinkels krijgt, de sterkte staan. Zo niet, dan moet je een manier vinden om die sterkte alsnog gemeten te krijgen. Ik deed dat door een 'actie-bril' te kopen: soms hebben opticiens acties waarbij je b.v. een bril voor 29 euro kunt kopen. Vaak heb je dan allerlei beperkingen in b.v. montuur-keuze, maar goed. Vraag wel vooraf of je de resultaten van de oogmeting mee krijgt. Natuurlijk kun je ook proberen gratis je ogen te laten meten, maar dat vind ik zelf wat flauw. Hoe zou jij dat vinden, als je opticien was?
  • Let even op: afhankelijk van je leeftijd etc kan het zijn dat de waardes voor je ogen snel wijzigen. Vraag dat evt aan je opticien. Vaak hoor je dat vanaf een bepaalde leeftijd bij veel mensen de sterkte nog maar heel langzaam verandert.
  • Goed, met je oogwaardes kun je vervolgens bij Zenni (er zijn ook anderen) een bril bestellen. Ik koos eerst voor een goedkope, om te zien hoe het werkt. Dat beviel best. De levering was snel. Maar wat je niet hebt: een opticien die je bril bij aflevering even recht voor je op je neus zet. Zenni heeft een pagina waarin ze uitleggen hoe je dat zelf kunt doen, maar niet iedereen zal dat willen doen.
Online een bril bestellen is vast niet voor iedereen. Maar misschien wil je het proberen. Als je wil kan ik je aanmelden, krijg je 5 dollar korting, en ik ook :-).

Een alternatief voor Zenni is Charlie Temple . En in Utrecht (maar ook online) is er b.v. Polette .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten