zondag, oktober 13, 2013

Shampoo met havermout tegen eczeem?


Op Womansday staat een artikel "8 home remedies that actually work" en daarin lees ik o.a.:

"Oatmeal to Soothe Eczema

“This is absolutely true, as oats have anti-inflammatory properties,” Dr. Blum says. Whether it’s used as a paste or poured into a bath, most experts recommend choosing colloidal (finely ground) oatmeal and soaking the affected area for at least 15 minutes.

In addition to reducing inflammation, oats are thought to have an antihistamine effect, Dr. Blum says. By lowering levels of histamine, which triggers inflammation as part of the immune system’s recovery response, she explains, oats prevent or reduce the redness.
"

Toen dacht ik: dan zal er vast shampoo zijn met daarin havermout. Maar die kan ik niet vinden: alleen voor dieren?! Ja, op 1 plek, in 1 land is het te koop voor mensen: in Oostenrijk .

Het is zelf te maken.

Maar je zou ook die voor dieren kunnen gebruiken?

Photo: Thinkstock

4 opmerkingen:

 1. Eenzaat2:01 p.m.

  Grappig, ik kwam via een vergelijkbare route op havermoutshampoo. Ik eet het al heel lang in de ochtend en las een artikel waarin werd gesproken over avenanthramide (http://en.wikipedia.org/wiki/Avenanthramide). Ik vermoed wel dat je die dierenshampoo gewoon zelf kunt gebruiken, wij hebben ook gewoon onze zoogdierenhuid tenslotte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartelijk dank, voor de reply, en voor de link!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank Michel. Maar haver is wat anders dan havermout, en voor zover ik las gaat het dan ook nogeens om de fijnvermaalde variant, zogenaamd "colloïdale havermout"... Ik vermoed dat 'shampoo waarin haver is verwerkt' toch wat anders is/doet dan shampoo waarin colloïdale havermout is verwerkt.

  Overigens vond ik nu http://www.manuka-huidverzorging.nl/nl/5652060/clean-your-hair-shampoo-04 : het is er dus wel, maar ik vraag me af waarom de variant voor mensen zoveel duurder moet zijn dan die voor bv honden of paarden ( http://www.charitymall.nl/product/DermAllay%20Equine%20Shampoo%20473%20ml ) :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Michel Teeuwen2:30 p.m.

  Is het niet een kwestie van "voor elk type haar een shampoo die daar op afgestemd is"? Zo heb je voor mensen een welbekend voorbeeld van "Shampoo voor droog haar" en "Shampoo voor vet haar". Maar heel veel zal het niet uitmaken idd. Gewoon proberen dus.

  BeantwoordenVerwijderen