woensdag, december 08, 2010

GTST alternatief? Online games meekijken...

Ik heb me weleens afgevraagd of er geen markt zou zijn voor een 24*7 gameskanaal. Waar je oa mee kunt kijken met gamers: hoe pakken anderen het aan? Hoe ziet het spel er uit?

Ik blogde al eerder over OnLive (en alternatief GaiKai), een dienst waarbij je de nieuwste PC-games kunt spelen op internet. OnLive gaat nu haar diensten ook aanbieden op de iPad en de Galaxy Tab. En niet alleen games: ze willen ook applicaties zo aanbieden. Dan kun je dus bv Windows7 op je iPad gebruiken. En elke andere applicatie. Zonder zelf te licenties te hoeven kopen, installatieproblemen te hebben, je PC te upgraden, anti-virus te moeten installeren etc. Alles draait op computers van OnLive.

De dienst voor de iPad/TAB is nog in ontwikkeling. Om alvast een idee te krijgen van hoe dat er dan uit ziet, kun je al wel live meekijken met gamers die spellen bij OnLive spelen. Kun je kijken hoe een spel er uit ziet, voordat je het zelf koopt. Of welke taktieken anderen gebruiken. En het is een leuk alternatief, voor mensen die niet van soaps houden. Eens wat anders 'op TV'. Hoe je de app gebruikt en hoe je dan via een mozaïek-kanaal een spel kunt kiezen en in- en uitzoomen zie je hieronder.

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten