vrijdag, maart 26, 2010

Multitasking op de iPhone: mogelijk & handig

Soms wil je andere dingen met je iPhone kunnen dan wat Apple mogelijk maakt. Dat kan: daarvoor moet je een zogenaamde 'jailbreak' uitvoeren: je haalt je iPhone 'uit de gevangenis', bevrijdt hem van de beperkingen die Apple heeft aangebracht.

Ook ik heb een jailbreak op mijn iPhone uitgevoerd. In juli 2011 is JailbreakME.com een handige manier om dat te doen. Daarna de beste optie is GreenPois0n. Een mooi overzicht van de stand van zaken staat bij de iPhoneclub.

1 van DE redenen waarom ik die jailbreak heb uitgevoerd is SBSettings. Daarmee kun je met veel minder handelingen & veel sneller bv WiFi, 3G etc aan of uit zetten of de helderheid van je scherm wijzigen . En die app kent leuke uitbreidingen, zoals om je data-verbruik te meten.

Via de alternatieve Appstore, Cydia, kun je nog veel meer downloaden. Niet alleen (gratis) leuke ringtones, achtergrondjes, lockscreens/startschermen etc, maar andere handige apps, zoals ManualCorrect, die zorgt dat vertypingen niet automatisch worden 'verbeterd', maar pas als jij daarvoor kiest!

Ook leuk: Cydget Element geactiveerd: heb je wat meer informatie op je startscherm:


Update 1 mei: met de SBAdBlockToggle kun je advertenties/reclames blokkeren/filteren.

Installous biedt ook interessante mogelijkheden. En voor mensen die niet willen betalen voor 'in-app' aankopen is er iap cracker.

En voor mensen die het leuk vinden als hun startscherm ook kantelt als je de iPhone kantelt is er bv Rotator.

Wonder how fast your iDevice is? Test it with this jb tweak!

Update Aug 2010: waarom zou je een jailbreak doen nu Ios4 uit is? Lees het hier. En ook dit artikel geeft nog wat voorbeelden van wat je onder iOS met jailbreak wel kunt doen, en zonder jailbreak niet/minder handig. Ook deze pagina bevat een leuke jailbreak apps lijst.

If you're going to do this stuff, you might want to consider to backup all your tweaks. Or by this way.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten