vrijdag, januari 30, 2009

Nieuwe werkplek voor Ede


(dutch) De gemeente Ede denkt na over een nieuwe desktop / werkplek. Gezien de hoge gemiddelde leeftijd en daarmee de noodzaak om (jonge) nieuwe collega's aan te trekken, is ook de vraag: waarmee maak je een werkplek aantrekkelijk? De IT-afdeling ging een gesprek aan met een groep jonge ambtenaren. En ik mocht aftrappen met een IT trends presentatie.

De presentatie is hier ook in PPT-formaat te downloaden.

Ik mocht ook bij de rest van de bijeenkomst zijn. De wens was vooral om een flexibelere werkplek: zowel vanaf 'overal' je werk kunnen doen (door bv inzet van zoiets als Citrix, en goede VOIP unified communication), maar ook bv een intranet wat je als een iGoogle-achtige manier zelf kunt samenstellen, zelf pagina's op het intranet kunt aanmaken etc. Maar er waren ook wensen om vooral ook kleine huidige ongemakken op te lossen: de als klein ervaren email-omgeving die elke ochtend meldde dat de mailbox vol zat. En een makkelijke manier om gegevens te delen met collega's, want behalve persoonlijke en afdelings-schijf, was er kennelijk geen voor iedereen toegankelijke schijf. Aan de andere kant zaten de beheerders: want hoe bouw je zo'n intranet, hoe voorkom je dat je schijven vol lopen als niemand wat weg hoeft te gooien etc. Oftewel: vraagstukken waar nog veel organisaties mee tobben!

Wat me overigens opviel: ik was benieuwd of de groep jonge ambtenaren bijvoorbeeld al blogden, twitterden, RSS gebruikten, delico.us kenden etc. Maar dat bleek nauwelijks het geval. En de IT-ers spraken me aan: gesprek aangaan met de gebruikers / klanten, vooral luisteren en niet komen met 'kan niet want...' en vooruit denken (modulair, server based computing, voip, zelf in te delen modulaire intranet pagina etc).

2 opmerkingen:

  1. Francois2:37 p.m.

    Mooi om te zien hoe je de trends blijft watchen en innoveert!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Francois7:23 a.m.

    Mooi om te zien hoe je de trends blijft watchen en innoveert!

    BeantwoordenVerwijderen