zondag, oktober 26, 2008

Test mobiel werken: voorlopig nog niet geslaagd


Momenteel werk ik in Almere. In verband met een reistijd enkele reis van ca 2 uur en de kosten van benzine die in de buurt lagen van een treinabonnement, probeer ik 'mobiel werken' uit via KPN: werken in de trein. Maar dat valt voorlopig tegen.

Bij de NGN blogde ik over mijn ervaring met de KPN Dongel ("goeiemoggel ... lekker interneppen", ik heb Dongle-type Huawei E270, die KPN kent als "Mobiel Internet Modem 802") in combinatie met de trein en een Citrix omgeving, en zie je ook reacties van anderen.

Ik meldde KPN (feb 2009) ondermeer dat "ik reis van Rijssen naar Almere, per trein. Op dat traject valt de verbinding op meerdere plekken terug naar GSM of minder. Omdat ik dat traject dagelijks reis EN ik niet zomaar een mailtje lees, maar echt breedband nodig heb, is de slechte verbinding HEEL vervelend. Een tegenvaller tov de belofte van landelijke dekking. De verbinding valt bv bij Deventer (ri Apeldoorn) weg, op de Veluwe, rond Hilversum etc weg. Welke verwachtingen mag ik hebben voor verbetering? Gaan er extra masten bij komen op korte termijn?".

De reactie: "Tussen Deventer en Apeldoorn zijn er inderdaad plaatsen waar het UMTS netwerk indoor niet dekkend is. Op korte termijn zal dat niet veranderen. Het is onbekend of dat op langere termijn gaat veranderen.". Met dank, en als waarschuwing voor mensen die op die route reizen en mobiel willen werken. Zijn er andere netwerken die rond die plaatsen wel gewoon goede dekking hebben?

Ondertussen probeer ik de omgeving ook werkend te krijgen onder Ubuntu: connectie maken met de Citrix-omgeving lukt. Nu de Dongle nog aan de gang krijgen: ik heb een project gevonden van Vodafone, maar ik ben nog bezig dat met mijn Dongle aan de gang te krijgen.

Update 4 feb 2009: ondertussen werk ik met een Macbook pro. De Dongel doet het, maar de dekking is nog net zo slecht :-(.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten