donderdag, maart 03, 2011

Google Docs document delen

(English below) Mensen die Google Docs gebruiken in plaats van MS Office (of als aanvulling op), kunnen documenten die ze in Google Docs aanmaken, met anderen delen. Maar helaas is het voor de ontvanger, degene die uitgenodigd wordt, niet zo duidelijk hoe hij/zij bij het document moet komen, zeker als hij/zij GEEN Google/Gmail-inlog-account heeft.

Wat gebeurt er namelijk als iemand in Google Docs een document deelt? Hij/zij geeft het email-adres op van de persoon met wie er aan een document gewerkt moet kunnen worden. De ontvanger krijgt dan een mail met de tekst dat hij/zij is uitgenodigd, en een link waarop geklikt moet worden.

Als de ontvanger op die link klikt, belandt hij/zij op een pagina met een keuze: de uitnodiging afslaan of accepteren.
De persoon drukt op accepteren, en dan ... verschijnt er een Google inlog-scherm ...

Google ?!?! Mensen die geen Google inlog-account hebben, snappen dan niet wat te doen. Ja, je kunt je aanmelden voor een account (Don't have a Google Account? Create an account now). Maar de 1ste reaktie van mensen is vaak: ik wil niet NOG een account om te onderhouden.

Maar wat blijkt: ja, je moet je aanmelden voor een account, maar dat kun je doen met je eigen email-adres, dus ook hotmail-, yahoo- etc mail-adressen. Dus als je mensen met een niet-gmail-adres uitnodigt is het handig ze te informeren dat, als dit een 1ste keer is dat ze op Google aanloggen, dat ze dan een account moeten aanmaken, maar daarvoor hun eigen email-adres kunnen gebruiken en dus niet een extra inlog-account krijgen!Great; i shared a Google Docs doc with someone that didn't have a Google Gmail-account. They received an email with a link, but the link did not lead them to the shared doc, but to a screen where they could accept or decline the invitation. When they accepted, they where shown a Google sign-in screen, where they did not know what to do. Google should improve that process! People are clueless when they see such a screen and assume they need to create a Google account with a Gmail-address....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten