donderdag, juli 01, 2010

Kooptip: hebben ze een website (in NL)?


Ergens vorig jaar kochten we een Guard'n Care Elektronische insectenlamp. Als we het ons goed herinneren bij het Kruidvat, maar dat weten we niet meer zeker. We bewaarden het ding ongeopend tot deze zomer. Gisteren ging hij voor het 1st in het stopcontact: geen teken van leven. En natuurlijk geen idee of we de bon nog ergens hebben. Dus nog even een poging gedaan of er lotgenoten te vinden waren op het internet: misschien was het een kwestie van een losse draad. Niets te vinden. Van het hele 'merk' niets van betekenis, geen website van een producent. En dus geen mogelijkheid te kijken of die achter z'n produkt staat. Typisch gevalletje goedkoop spul zonder support?

In ieder geval een les: Google 1st de merknaam/produktnaam eens. Niets te vinden of alleen wat vage sites? Weet waar je aan begint.

Afbeeldingsbron: kampeerwinkel.nl (waar we de lamp niet kochten: kampeerwinkel heeft wellicht WEL goede lampen ;-))

Update: zelf de schroevedraaier maar even gepakt: met wat gedraai aan de blauwe lamp, ging die toch branden. 't is nogal een gammele constructie. Maar er staat wel stroom op het metalen hekwerkje, ondervond ik met de stekker in het stopcontact :-).

2 opmerkingen:

 1. Michel Teeuwen9:32 p.m.

  Je Guard'N Care heeft waarschijnlijk 10 tot 15 euro gekost en is van Chinese makelij. Hier kan je een PO-Box vinden in Eindhoven:
  http://www.dooyoo.de/insektenvernichter/guard-n-care-elektronischer-insektenvernichter/1420267/#rev

  Of je moeite moet doen om het werkend te krijgen? Kijk hier: http://www.amazon.co.uk/dp/B000MGRQRC/ref=asc_df_B000MGRQRC698695?smid=A1IKGHHW48YHVR&tag=dealtimecouk-kitchen-mp-delta-21&linkCode=asn&creative=7974&creativeASIN=B000MGRQRC

  En lees onder andere dit:
  This unit is good at attracting insects and useless at zapping them. I had it a week and it didn't kill even one fly.
  As a test I left it overnight in a small room with 3-4 flies. When I checked in the morning there were no dead flies, just a few more live ones.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank Michel! Goed gevonden :-)! Dat is hem inderdaad. Heb ondertussen de schroevedraaier gepakt, en ondervonden dat er flink wat stroom op dat metaal staat: ik verwacht dat een mug of vlieg dat niet overleeft. Dus ik geef het een kans.

  BeantwoordenVerwijderen