maandag, februari 02, 2009

McDonalds bakt verantwoord


(Dutch) Wie eet er niet eens iets uit de frituur? In de Consumentengids van februari staat een artikel over frituurvet: dat vast vet veel transvetten bevat, en dat die heel slecht voor je zijn.

Nu eten wij met 2 kids weleens bij de McDonald 's, en op hun site vond ik niet zo snel of ze nu in vast of vloeibaar vet bakken. Ik mailde ze, en kreeg van de 'Afdeling Gastenrelaties' de volgende reaktie:

"McDonald's voldoet al jaren aan de norm van de campagne 'Verantwoord frituren in de horeca' , wij bakken al jaren in vloeibare olie. Onlangs hebben we een nieuwe frituurolie geintroduceerd, hiermee gaat McDonald's nog een stap verder. ... De nieuwe frituurolie bestaat uit raapzaadolie en zonnebloemolie van hoge kwaliteit.

Ook in andere Europese landen is of wordt frituurolie met maximaal 2% transvetzuren en maximaal 12% verzadigde vetzuren ingevoerd. Hiermee gaat McDonald's verder dan het advies uit de campagne 'Verantwoord frituren in de horeca' om vloeibaar frituurvet met maximaal 5% transvetzuren te gebruiken."

Fijn om te weten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten