dinsdag, november 18, 2008

Conditie als een jonge god


(Dutch) Vandaag bij de cardioloog langs ivm eerder 'boezem fibrileren' (onregelmatige hartslag). Het hartfilmpje (ECG) zag er niet helemaal uit zoals het hoort, maar "dat zegt niet veel: we zien ook perfecte filmpjes bij mensen met een slecht hart, en slechte filmpjes bij mensen met een perfect hart". Bloeddruk was om jaloers op te zijn. Gelijk een belasting test gedaan op de fiets, waarbij hartslag en bloeddruk wordt gemeten terwijl je een steeds zwaarder trappende fiets op tempo (60 rpm) moet houden. Eerste indruk: zag er goed uit. Volgende halte: 3 december een hart-echo in Deventer, om te kijken of de hartkleppen goed werken en sluiten. En de arts, dr Lok, vertelde me dat soms weefsel dat zorgt voor overdracht van de electrische signalen ook in de aorta zit en dan voor 'kortsluiting' zorgt (en daarmee voor afwijkend gedrag van je hart). Afijn: so far so good zullen we maar zeggen :-).

Update 3 december: bij de cardioloog geweest voor een hartecho, waarbij wordt gekeken of je hartkleppen goed sluiten en bloed niet de verkeerde kant op stroomt. Direct uitslag gekregen: perfect. Samenvatting door de cardioloog: cholesterol-nivo is goed, bij de inspanningstest (fietsen/hometrainer) presteerde ik beter dan verwacht, mijn schildklier werkt goed (kon men zien aan mijn bloed?), bloeddruk is goed, echo is goed. Hij kan met de nu gangbare tests niets vinden. Wat ik heb is niet gevaarlijk: als het nogmaals gebeurt neem ik evt een pilletje, desnoods ga ik binnen 24 uur naar de klaptafel. Maar voorlopig kan ik leven zoals ik leef, en ik ben weer bij de cardioloog welkom mocht het toch ooit weer optreden... Nou ja, dan weet ik in ieder geval dat de onderdelen die getest zijn, goed zijn :-).
Afbeeldingsbron.

3 opmerkingen:

 1. jonge bosgod zou ik dan liever zeggen,!
  geen zorgen voor morgen dus maar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank. Nee, zorgen probeer ik me zo min mogelijk te maken in het algemeen :-). En dat lukt ook nu. We doen de testjes, en we zien wel wat er uit komt. Gelukkig maakt mijn vrouw zich ook geen zorgen.

  En hoe weet je dat ik door het bos loop ;-)?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jonge bosgod zou ik dan liever zeggen,!
  geen zorgen voor morgen dus maar

  BeantwoordenVerwijderen