vrijdag, juni 27, 2008

What is the eco friendliest IT-company?


Greenpeace has published a new list of what IT companies are most environmental friendly. It turns out Sony and Sony Ericsson are leading the list while Microsoft and Nintendo are tailing.

(Dutch) Voor de achtste keer heeft Greenpeace een lijst met it- en elektronicabedrijven gemaakt en deze gerangschikt naar 'groen' gedrag. Door een iets andere beoordeling zijn alle bedrijven iets gedaald in de lijst, maar dit keer komen Sony en Sony Ericsson als beste uit de bus. Onderaan de lijst bungelen Nintendo en Microsoft. Voorheen werden alleen de producten beoordeeld; in hoeverre er gevaarlijke stoffen in de producten werden verwerkt, en hoe het bedrijf omgaat met terugname van afgedankte producten. Nu legt Greenpeace de lat hoger door ook te kijken naar het gedrag van het bedrijf ten opzichte van milieu; klimaatverandering en energieverbruik.
Sony Ericsson werhttp://www.blogger.com/img/gl.link.gifd geroemd door het verbannen van bijna alle giftige stoffen in de producten. Nokia zou een stuk beter hebben gescoord wanneer de terugname in derde wereldlanden ook goed zou functioneren, maar volgens Greenpeace is dat niet het geval. Nintendo kreeg ervan langs omdat zij geen enkele inzage biedt in gegevens op dit gebied.

Bron: NGN-nieuwsbrief. Image source: Edmunds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten